تولید ظروف یکبار مصرف به دلیل کاربرد فراوان این محصول در شرکت ها، رستوران و کافه ها، هتل ها و… از اهمیت زیادی برخوردار میباشد به همین دلیل کارخانه عسل پلاست به بهداشتی بودن مراحل تولید و عرضه ظروف یکبار مصرف توجه ویژه ای دارد.

مراحل ساخت ظروف یکبار مصرف – امروزه انواع ظروف یکبار مصرف نفوذ بسیاری در زندگی روزمره انسان ها پیدا کرده است. بنابراین شناخت خط تولید و شناخت مراحل ساخت ظروف یکبار مصرف و راه اندازی کارخانه ظروف یکبار مصرف مفید به نظر می رسد. در این مقاله برآنیم تا شما را با مراحل تولید انواع ظروف یکبار مصرف  که یکی از پر کاربردترین ابزار مورد استفاده در زندگی بشری است، آشنا سازیم. ظروف یکبار مصرف از کاغذ، پلاستیک و مقوا ساخته شده و به صورت بطری، لیوان، بشقاب و …. از پلیمر های گوناگون ساخته شده است.

مواد پلیمری در بسیاری از امور که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با سلامت انسان ها سر و کار دارد، مورد استفاده قرار گرفته اند؛ به طوری که گاهی حیات انسان ها در بسیاری از علوم مخصوصا علم پزشکی وابسته به همین مواد پلیمری است. در بین کاربردهای فراوان و مختلف مواد پلیمری، ظروف یکبار مصرف نقش ویژه ای در زندگی ما انسان ها را به خود اختصاص داده است.

نحوه ساخت ظروف یکبار مصرف

استفاده درست از ظروف یکبار مصرف پلیمری و اهمیت تفکیک زباله از مبدأ توسط مردم و فرهنگ سازی کردن آن بر اساس دستورالعمل های موجود و همچنین توجه ویژه به بازیافت صحیح ظروف یکبار مصرف پلیمری توسط کارشناسان و مسئولین مربوطه امری ضروری است.

نحوه ساخت ظروف یکبار مصرف

تشریح تولید ظروف یکبار مصرف

فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف در همه جا به یک شکل بوده و تنها در استفاده از ماشین آلات و روش های فرعی بکار برده شده متفاوت است. فرآیند اصلی تولید در دو مرحله خلاصه می شود. ابتدا مواد اولیه مورد نظر اعم از: گرانول و پودر و…. در دستگاه اکسترودر تبدیل به ورق شده و سپس ورق مورد نظر به شکل دلخواه تبدیل می شود.

به طور کلی در کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف ، تولید ظروف یکبار مصرف از دو طریق صورت می گیرد:

  1. تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم تولید نیمه فرمینگ
  2. تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم تولید ترموفرمینگ

تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم تولید نیمه فرمینگ

در این نوع خط تولید، تمامی فرآیند تولید و آماده سازی در یک دستگاه انجام می گیرد. مواد اولیه که به شکل گرانول پتروشیمی در بخشی از خط تولید به نام اکسترودر، ذوب شده و تبدیل به ورق گرم می شود. قبل از سرد شدن این ورق، البته با توجه به امکانات و نوع این دستگاه، بدون یکنواخت شدن مواد، ورق گرم وارد بخش پرس شده و در زیر قالب عملیات فرم دهی ورق و تولید نوع مورد نظر ظروف یکبار مصرف قرار می گیرد.

اکسترودر چیست؟

اکتروژن یکی از راه های شکل دهی  می باشد که برای کاهش سطح مقطع و کاهش ضخامت مواد به کار برده می شود. این عملیات توسط دستگاه اکترودر انجام می شود و به دو نوع تک ماردونه و دو ماردونه تقسیم می شود. اکسترودر سه قسمت مجزا به نام: ناحیه تغذیه، ناحیه تراکم و فشردگی و ناحیه اندازه گیری و سنجش دارد.

تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم تولید ترمو فرمینگ

در این نوع تولید، محصول با کیفیت بالاتری نسبت به تولید با سیستم نیمه ترموفرمینگ حاصل می شود. در تولید با سیستم ترمو فرمینگ برخلاف تولید با نیمه ترموفرمینگ دو دستگاه در حال انجام فرایند می باشند. به این صورت که در دستگاه اول مواد اولیه(گرانول و پودر و…) به ورق تبدیل شده و به صورت رول تولید می شوند و در دستگاه دومی که پرس ترمو فرمینگ نام دارد، ورق تولید شده را با عبور دادن در کوره و رساندن به درجه حرارت استاندارد جهت فرم گیری وارد بخش پرس شده و در زیر قالب تولید ظروف قرار می گیرد.

این روش یکی از فرآیندهای پیشرفته برای شکل دهی به محصولات پلاستیکی می باشد که از فشارهای مثبت هوا جهت وارد کردن نیرو بر ورق گرم برای قالب گیری استفاده می شود.

تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم تولید ترمو فرمینگ

مراحل ترمو فرمینگ به تفکیک:

  1. ورقه پلاستیک گرم می شود.
  2. ورق های گرم شکل خاصی به خود گرفته است.
  3. اشکال برش داده می شوند.

علاوه بر ظروف یکبار مصرف در تولید بسیاری از محصولات پلاستیکی مثل جباب های پلاستیکی، جداره داخلی یخچال، داشبورد خودرو ها، جای تخم مرغ، محصولات کشاورزی و پزشکی از روش ترمو فرمینگ استفاده می شود.

مزایای فرآیند ترمو فرمینگ

چون دمای قالب و فشار اعمال شده در فرایند فرم دهی بسیار پایین است، قالب های شکل دهی حرارتی (ترمو فرمینگ) هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زمان مقرون به صرفه می باشد.

 

4.3/5 - (12 امتیاز)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *